Τεχνολογία

Παγκόσμια έρευνα ΕΥ: Στροφή στο 5G για τις επιχειρήσεις

Στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα τις άμεσες επιχειρηματικές πιέσεις που επιφέρει η πανδημία COVID-19, στρέφονται πλέον οι επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στα συμπεράσματα της η τρίτη έκδοση της παγκόσμιας έρευνας της EY, «Reimagining Industry Futures Study».

Το 49% των ερωτηθέντων δίνουν προτεραιότητα στη βελτιστοποίηση των διεργασιών ως βασική εφαρμογή της τεχνολογίας 5G, σε σύγκριση με το 28% που προτιμούν προηγμένες περιπτώσεις χρήσης 5G με εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα.

Μια σειρά εξωτερικών παραγόντων επηρεάζουν τις επιχειρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το 85% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι ο αντίκτυπος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον τους για το 5G, σε σχέση με 52% στην περσινή αντίστοιχη μελέτη. Το 80% εκτιμούν ότι οι διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού δίνουν ώθηση στην υιοθέτηση τεχνολογιών 5G, ενώ το 71% αναφέρουν την έμφαση σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG), ως κύριο παρακινητικό παράγοντα.
Δημοσιεύτηκε ! 2022-08-09 17:32:00

Back to top button
el Greek
X