Γυναίκα

Ο Αντρέας Γεωργίου εξομολογείται: «Η μητέρα μου πέθανε από AIDS 36 ετών – Στο χωριό είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» ήταν ο Αντρέας Γεωργίου, ο οποίος μιλώντας για τις έντονες στιγμές τις ζωής του, αναφέρθηκε στη μητέρα του η οποία έφυγε στα 36 της χρόνια από τη νόσο του AIDS.

«Το θέμα του AIDS ήταν για πολλά χρόνια ένα ταμπού. Μου δόθηκε η ευκαιρία το 2005 να βγω και να μιλήσω για αυτή την ιστορία και να πω: Ξέρετε, η μητέρα μου έχει πεθάνει από AIDS, όπως έχουν και άλλα μέλη της οικογένειας, ο πατέρας μου που έχει φύγει από τη ζωή και ο μικρός μου αδελφός ο οποίος σήμερα είναι 33 ετών», είπε αρχικά ο Αντρέας Γεωργίου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει τη δική του όμορφη οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Να πω ότι δεν είναι ένας θανατηφόρος ιός πλέον, αλλά μία χρόνια πάθηση. Σήμερα θεωρώ ότι δεν το συζητάμε κάτω από την ταμπέλα του “ταμπού” και του στίγματος της κοινωνίας.

Όταν μαθαίνει κάποιος ότι έχει AIDS δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ήταν παλιά, βέβαια είναι σοκαριστικό στην αρχή, όπως σοκαριστικό είναι όταν μαθαίνεις ότι έχει διαβήτη. Πλέον είναι μεγαλύτερο το ρίσκο και ο κίνδυνος να έχεις διαβήτη, παρά AIDS».

«Στην Κύπρο, στο χωριό είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε, όμως ήμασταν δεμένη οικογένεια, μείναμε ενωμένοι και καταλαβαίναμε τον κόσμο και τι συνέβαινε γύρω μας», παραδέχτηκε στη συνέχεια ο Αντρέας Γεωργίου.

Κλείνοντας ο Αντρέας Γεωργίου ανέφερε: «Η μητέρα μου πέθανε 36 ετών. Κάποια στιγμή μου έδωσε συγγενικό μου πρόσωπο φωτογραφία της από την ηλικία των 30 και σοκαρίστηκα γιατί κατάλαβα ότι ήταν ένα κορίτσι η μαμά μου, κατάλαβα πόσο νωρίς έφυγε…».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-18 11:20:50

Back to top button