ASTROLOGIA

Οι τσιγκούνηδες του ζωδιακού κύκλου


“Μια ζωή την έχουμε, κι αν δε την γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε”, λέει ο στίχος του γνωστού τραγουδιού “Ο μήνας έχει εννιά”. Και η αλήθεια είναι πως για κάποιους το “και ο μήνας έχει εννιά” είναι φιλοσοφία ζωής. Γι’ άλλους, πάλι, ούτε καν. Γλέντια, σπατάλες και χωρίς ουσία και λόγο έξοδα, δεν έχουν θέση στον προγραμματισμό αρκετών.
Διαβάστε επίσης: Αφροδίτη στους Διδύμους: Αυτά είναι τα 4 ζώδια που ευνοούνται!

– Αυτά είναι τα 5 πιο νευρικά και αγχώδη ζώδια – Μήπως σας θυμίζουν κάτι;
Και αυτό έχει να κάνει, όχι μόνο με τον χαρακτήρα, αλλά και με το ζώδιο. Ναι, και με το ζώδιο. Αν για παράδειγμα, δεν θέλεις τον άνδρα τσιγκούνη ή δυσκολεύεσαι με τους σφιχτοχέρηδες, ρώτα τον πρώτα τι ζώδιο είναι. Αν σου πει “Αιγόκερως”, πες ένα “χάρηκα πολύ”, κάνε μεταβολή και φύγε, διότι το συγκεκριμένο ζώδιο φημίζεται για τα… καβούρια που έχει στην τσέπη του! Αν, πάλι, θέλεις έναν άντρα – όχι τσιγκούνη, αλλά με προγραμματισμό στα οικονομικά – τότε ψάξε για έναν Ταύρο.
Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποιοι άνδρες είναι οι τσιγκούνηδες του ζωδιακού κύκλου:

Ταύρος
Τσιγκούνη δεν τον λες. Αλλά ούτε και σπάταλο. Ο άνδρας Ταύρος έχει πρόγραμμα. Θα μπορούσε να ήταν και λογιστής. Κάθε φορά, υπολογίζει τα έσοδα και τα έξοδα, τακτοποιεί τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις και αν περισσέψει κάτι, θα το ξοδέψει σε μια έξοδο, σε ταξίδι ή αγορές. Επίσης, ο Ταύρος αν οικονομικά δεν βγαίνει, θα πάρει δώρο για τη σύντροφό του και όχι κάτι για εκείνον.
Δίδυμοι
Σπάταλος δεν είναι. Σφιχτοχέρης, όμως, είναι. Ενίοτε και τσιγκούνης. Αυτό που χαρακτηρίζει τον άνδρα Δίδυμο, είναι πως δεν ξοδεύει αλόγιστα χρήματα και σε πράγματα που – για εκείνον πάντα – δεν έχουν ουσία και δεν αξίζει να πληρώσεις. Για παράδειγμα, θα επιλέξει να παρκάρει μακριά το αυτοκίνητό του από το να το βάλει σε ένα κοντινό χώρο στάθμευσης επί πληρωμή. “Λίγο περπάτημα, δεν βλάπτει” θα σου πει και ας φοράς εσύ το 10ποντο ή έχει ζέστη. Ή θα σου εξηγήσει με παραδείγματα που δε μπορείς να αντικρούσεις πόσο καλύτερα είναι να ταξιδεύεις στο κατάστρωμα, από το να είστε κλεισμένοι σε μια “κλειστοφοβική” καμπίνα. Τι και αν το ταξίδι είναι πολύωρο; “Όλα είναι στο μυαλό μας”, θα σου απαντήσει!
Λέων
Θα ακούσετε πως ο άνδρας Λέων είναι τσιγκούνης, αλλά δεν σας έχει τύχει. Όσους έχετε γνωρίσει, είναι γαλαντόμοι. Σαν τους Τοξότες δεν είναι. Είναι, όμως, περίεργη περίπτωση. Ο Λέων θέλει να φαίνεται στην παρέα και να ξεχωρίζει. Θα κεράσει και θα ξοδέψει σε μια έξοδό σας, αλλά αν τις επόμενες ημέρες εξαφανιστεί, μην αγχώνεσαι, δεν έχεις κάνει κάτι που τον ενόχλησε. Ξόδεψε και εξαφανίζεται για λίγο για να μην χρειαστεί να κεράσει πάλι. Γιατί ως περήφανο ζώδιο που είναι, θέλει να κερνάει αυτός.

Παρθένος
Αν η παροιμία: “Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν” είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν σίγουρα του άνδρα Παρθένου. Ανοιχτοχέρης δεν είναι. Σφιχτοχέρης είναι. Και πάντα προνοητικός. Τα χρήματα είναι για να τα αποταμιεύουμε, για να έχουμε για μια ώρα ανάγκης. Άμα, δε, κάνει οικογένεια, τόσο πιο πολύ μαζεύεται στα έξοδα, και δεν του παίρνει λεφτά από την τσέπη. Αλλά, ο ίδιος δεν δέχεται πως είναι τσιγκούνης. Εξηγεί πως απλά είναι προνοητικός.
Αιγόκερως
Αν γνωρίσεις άνδρα Αγόκερω και είσαι ως χαρακτήρας σπάταλη, πες ένα “χαίρω πολύ”, κάνε μεταβολή και φύγε. Οι δυο σας χωριό δεν πρόκειται να κάνετε ποτέ. Γιατί, ο άνδρας Αιγόκερως είναι ο ορισμός του τσιγκούνη (αν βάλεις το χέρι στην τσέπη του, θα βρεις καβούρια) και δεν ξοδεύει, αν δεν υπάρχει λόγος. Οι Αιγόκεροι συνήθως έχουν χρήματα κι αυτό που μπορεί να σε τρελάνει, είναι πως δεν θα διστάσουν να αγοράσουν μια πανάκριβη μπλούζα. Η αλήθεια είναι πως στο σούπερ μάρκετ ξοδεύουν, αλλά μέχρι εκεί. Γενικά, η φιλοσοφία τους είναι “κόπιασα για να τα βγάλω, δεν θα τα χαλάσω έτσι φρου-φρου”.


Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button
el Greek
X