Περιβάλλον

Οι «Περβολάρηδες» έδωσαν ζωή σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης φυτεύοντας λουλούδια

Οι «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» έδωσαν ζωή σε μια γειτονιά της πόλης καθώς έβαψαν τις ζαρντινιέρες και φύτεψαν λουλούδια.

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο παρκάκι της Μικράς Ασίας με Μυριοφύτου, κάτω από το πάρκινγκ του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Οι «Περβολάρηδες», δραστηριοποιούνται από το 2013 και με την βοήθεια γειτόνων συναντήθηκαν στο σημείο όπου υπάρχουν δύο βρώμικες και παρατημένες ζαρντινιέρες και τις «μεταμόρφωσαν», ενώ καθάρισαν από τα απορρίμματα και το πάρκο.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους γείτονες για τον δημόσιο χώρο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Φίλιππος Πολατσίδης από τους «Περβολάρηδες», δίνοντας το στίγμα της παρέμβασης. Όπως περιέγραψε, δύο ζαρντινιέρες καλλωπίστηκαν με την επεξεργασία του χώματος, την προσθήκη κομπόστ από τα απορρίμματα της συλλογικής κουζίνας των εθελοντών και την φύτευση.

«Τις βάψαμε με λευκό χρώμα και τις καθαρίσαμε, βάλαμε ταμπελάκια και ευελπιστούμε οι γείτονες να τις φροντίσουν» είπε ο κ. Πολατσίδης.

Σημειώνεται ότι οι Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες «που υποστηρίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και που βιώνουν κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό λόγω απώλειας εισοδήματος, έλλειψης στέγης ή επειδή κατηγοριοποιούνται ως πρόσφυγες και μετανάστες».

Τρεις φορές την εβδομάδα διοργανώνουν συλλογική κουζίνα, όπου μαγειρεύουν και μοιράζουν περίπου 100 μερίδες φαγητού με την υποστήριξη του Bios Coop -Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και του Social Plate – Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ.


Δημοσιεύτηκε ! 2021-11-29 13:07:00

Back to top button
el Greek
X