Πολιτική

Οικονόμου για Παπαγγελόπουλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει, νομίζει ότι προτείνεται για βραβείο

Για πανηγυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παραπομπή Παπαγγελόπουλου λες και πρόκειται για κάποιο είδους βραβείο, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει γιατί έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι προτείνεται για κάποιο είδους βραβείο ο κ. Παπαγγελόπουλος. Δεν προτείνεται για κάποιο είδους βραβείο. Παραπέμπεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και υπεύθυνος για θέματα θεσμών και διαφάνειας για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και για απόπειρα στησίματος παραδικαστικού» τόνισε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Οι υποθέσεις είναι στο ειδικό δικαστήριο. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνά της και τις διαδικασίες που έχει να κάνει και εκεί θα τοποθετηθούμε» σημείωσε και πρόσθεσε: «Τι ξέρουμε μέχρι τώρα; Ξέρουμε ότι ένα κεφάλαιο αφορά στην απαλλαγή, στην ουσία, εννέα μέχρι στιγμής από τα δέκα πρόσωπα, που είχαν στοχοποιηθεί με μια συγκεκριμένη εργαλειοθήκη εκείνης της περιόδου. Ξέρουμε ότι η δικαιοσύνη που απάλλαξε, αρχειοθέτησε τις υποθέσεις των εννέα από τα δέκα πρόσωπα, ήρθε και παρέπεμψε, όσους παρέπεμψε, μη υιοθετώντας στο σύνολο της την πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού. Αυτό έγινε, διότι έτσι έκρινε η δικαιοσύνη. Έγινε, επίσης, διότι σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπήρχε κάποιος που θα διανοούταν ποτέ να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει στον οποιοδήποτε δικαστικό λειτουργό «πρόσεξε τι θα κάνεις. Κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία, κατασκεύασε τα». Η λειτουργία της δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστή. Περιμένουμε να δούμε στο τέλος της ημέρας, μόλις καταλήξει η δίκη στο ειδικό δικαστήριο, ποια θα είναι τα τελικά συμπεράσματα όλης αυτής της υπόθεσης».
Δημοσιεύτηκε ! 2022-07-05 13:46:13

Back to top button
el Greek
X