Κόσμος

Μπιλ Γκέιτς: Το ειδύλλιο με υπάλληλο της Microsoft & η παραίτηση από το ΔΣ

Ενός κακού μύρια έπονται. Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Μπιλ Γκέιτς μετά το διαζύγιό του. Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι είχε σχέση με εργαζόμενη της Microsoft, η οποία, μάλιστα, είχε ελεγχθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2019· λίγο καιρό μετά ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε.

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος για το διαζύγιό του και το όνομα του Μπιλ Γκέιτς και πάλι απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης… Μάλιστα, η Wall Street Journal τονίζει πως το 2019 η Microsoft είχε ξεκινήσει έρευνα για ρομαντική σχέση του με υπάλληλο της εταιρείας πριν από 20 χρόνια και πως τελικά τον εξανάγκασε σε παραίτηση όταν διαπιστώθηκε πως ήταν γεγονός. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στο δημοσίευμα, τονίζοντας πως είχε λάβει επιστολή από υπάλληλό της: «Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες και έλαβε και τη βοήθεια νομικής εταιρείας για πιο λεπτομερή έρευνα. Καθ’ όλη τη διάρκειά της, η Microsoft παρείχε στήριξη στην υπάλληλο που την ενημέρωσε».

Ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχεται τη σχέση, όμως επιμένει πως παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό του έργο: «Υπήρξε μία εξωσυζυγική σχέση πριν από 20 χρόνια που έληξε φιλικά. Η απόφαση του Μπιλ να αποχωρήσει από το Συμβούλιο δεν σχετίζεται καθόλου με αυτή την υπόθεση».

Στους Νιου Γιορκ Τάιμς τονίζεται, πάντως, πως ο Γκέιτς είχε κατά διαστήματα επιδείξει συμπεριφορά που προκαλούσε αμηχανία προς γυναίκες υπαλλήλους του, αν και ποτέ δεν είχε ασκήσει μεγαλύτερη πίεση: «Τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις ο κ. Γκέιτς πλησίαζε επίμονα γυναίκες που εργάζονταν γι’ αυτόν και στη Microsoft και στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα που είχε με τη σύζυγό του, σύμφωνα με ανθρώπους που γνώριζαν τη συμπεριφορά του».

Ο εκπρόσωπός του τονίζει πως ο Μπιλ Γκέιτς αρνείται οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να δημοσιεύονται τόσα ψέματα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του.


Πηγή

Back to top button