Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα αναβαθμίσουμε τη συνεργασία μας με τη Ρουμανία στην ενέργεια

Κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Νικολάε Ίονελ Τσούκα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως: «Επιβεβαιώσαμε τις εξαιρετικές διμερείς μας σχέσεις αλλά και την κοινή μας πίστη στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της δημοκρατίας, της ισονομίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ελλάδα και Ρουμανία άλλωστε, εκτός από γείτονες στα Βαλκάνια είναι εταίροι στην ΕΕ, είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κάτι το οποίο αναδείχθηκε και στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης όπου οι χώρες μας εμφανίστηκαν ως δύο από τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην ανατολική και νοτιοανατολική πτέρυγα του Ατλαντικού Συμφώνου».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι λαοί των δύο χωρών «στέκονται δίπλα δίπλα και απέναντι στις απειλές της κλιματικής κρίσης που μας αφορούν όλους» κι έκανε αναφορά στη συνδρομή των Ρουμάνων πυροσβεστών το περσινό καλοκαίρι, που τότε ήταν ένα σχέδιο και τώρα έγινε οργανωμένη συνεργασία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος.
Δημοσιεύτηκε ! 2022-07-07 14:08:00

Back to top button
el Greek
X