Παράξενες ειδήσεις

Μία ιστορική οικία έγινε ξενοδοχείο που φέρνει τα μέσα έξω

Τα ιαπωνικά αρχιτεκτονικά γραφεία Atelier Satoshi Takijiri Architects και OHArchitecture μετέτρεψαν μια ιστορικής σημασίας οικία σε ένα ήσυχο ξενοδοχείο το οποίο είναι ανοιχτό στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Στο χωριό Yamazoe, στον νομό Nara, το ξενοδοχείο «Ume, Yamazoe» θολώνει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού. Αποτελείται από τρία ξύλινα κτήρια που έχουν φωλιάσει στην πλαγιά ενός λόφου: Από το κύριο, το οποίο περιλαμβάνει τον χώρο υποδοχής, την κουζίνα και ένα δωμάτιο·και από δύο επιπλέον καταλύματα.

«Τα ξενοδοχεία έχουν την τάση να γυρίζουν την πλάτη στο έξω, επιδιώκοντας ιδιωτικότητα· εμείς όμως σκεφτήκαμε να περιλάβουμε μέσα το έξω, ανοίγοντας επί τούτου ένα μέρος του ξενοδοχείου» επισήμαναν από το γραφείο Atelier Satoshi Takijiri Architects.

Το «Ume, Yamazoe» σχεδιάστηκε για να συνδέσει τους θαμώνες με την ιαπωνική φύση και, ταυτόχρονα, να είναι φειδωλό ως προς «υπερβολική φιλοξενία».

Εστιάζει στην εμπειρία του άμεσου περιβάλλοντος, με υπαίθρια σάουνα, εστία φωτιάς, σημεία να σταματήσει κανείς και να πιάσει κουβέντα με ντόπιους και εύκολη πρόσβαση στα ορεινά μονοπάτια που περιβάλλουν την ιδιοκτησία.

Στο κύριο κτήριο του ξενοδοχείου στεγάζεται το λόμπι και ο χώρος υποδοχής, μια ανοιχτή κουζίνα με ευρεία θέα στο περιβάλλον του χωριού Yamazoe και ένας ξενώνας ( https://www.instagram.com/p/CPTJYvYLpHQ/ ).

Σε κάθε ένα από τα άλλα δύο κτήρια στεγάζεται ένας ξενώνας. Ημιδημόσιοι χώροι και στα τρία κτήρια δημιουργούν σύγχυση για το τι είναι εσωτερικό και τι εξωτερικό: ο ευχάριστος ζέφυρος, ο ήλιος, οι ντόπιοι – κομίζοντας τη μοναδική ατμόσφαιρα του χωριού – περνούν μέσα.
Δημοσιεύτηκε !
2021-07-23 13:02:00

Back to top button
el Greek
X