Γυναίκα

Μήπως το παρακάνεις με τη μάσκα μαλλιών; Αν ναι, μάλλον σου έχουμε άσχημα νέα!

Η μάσκα μαλλιών είναι ο σύμμαχος για τα μαλλιά μας και δη τα ταλαιπωρημένα. Και κανονικά δεν πρέπει να λείπει από κανένα ντουλάπι. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που η συχνή χρήση της μάσκας μαλλιών μάς γίνεται εμμονής

Πόσο ωφέλιμο είναι για τα μαλλιά να χρησιμοποιούμε μάσκα κάθε φορά μετά το λούσιμο; Μάλλον δεν είναι και τόσο ωφέλιμο. Αντίθετα, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά.

Μήπως το παρακάνω με τη μάσκα μαλλιών;

Διάσημοι hair stylists υποστηρίζουν ότι όντως υπάρχει μεγάλη μερίδα γυναικών που το παρακάνει με την εφαρμογή της μάσκας. Τα conditioners και οι μάσκες καλύπτουν τα μαλλιά, με αποτέλεσμα η συχνή χρήση τους να προκαλεί συσσώρευση προϊόντος. Καθώς πρόκειται για συμπυκνωμένα προϊόντα, όσο πιο σπάνια τα χρησιμοποιείτε τόσο το καλύτερο. Επιπλέον, η υπερβολική ποσότητα του προϊόντος είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν πρόκειται για τη φροντίδα των μαλλιών τους.

Ποιες είναι οι συνέπειες;

Οι επαγγελματίες για τα μαλλιά λένε ότι αυτή η τακτική θα μπορούσε να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται άτονα και ταλαιπωρημένα. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική συσσώρευση του προϊόντος, που μπορεί πραγματικά να βαρύνει τα μαλλιά. Επιπλέον, η υπερβολική χρήση της μάσκας μαλλιών μπορεί να τα κάνει ακόμα πιο λιπαρά, ενώ εσείς θέλετε να φαίνονται πιο γυαλιστερά και με περισσότερο όγκο.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ μάσκα μαλλιών;

Οι οδηγίες είναι σαφείς: Οι γυναίκες με χοντρή τρίχα πρέπει να χρησιμοποιούν τη μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα, ενώ όσες έχουν πιο λεπτή τρίχα ακόμα πιο σπάνια -μία φορά ανά δεκαπενθήμερο.

Τι άλλο να κάνω για να διατηρήσω υγιή τα μαλλιά μου;

Παρόλο που οι συστάσεις για τη χρήση μάσκας είναι συγκεκριμένες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοείτε το conditioner. Όχι μόνο διατηρεί υγιή τα μαλλιά σας και κάνει πιο εύκολο το χτένισμά τους, αλλά αποτρέπει και τη συγκέντρωση περιβαλλοντικών ρύπων. Επίσης, καλό είναι να μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά, ώστε να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Σκασμένες φτέρνες το καλοκαίρι, αυτή η μάστιγα – Τι φταίει τελικά;

Τα 5 καλύτερα μυστικά ομορφιάς που έχουμε ακούσει!

5 ασκήσεις κατά των ρυτίδων που αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπό μας
Δημοσιεύτηκε ! 2021-08-16 11:38:53

Back to top button
el Greek
X