Περιβάλλον

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η νεαρή φάλαινα που εκβράστηκε σε αβαθή στον Άλιμο

Σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρό τραύμα στο ρύγχος και επιφανειακά τραύματα στο δέρμα της φέρει η νεαρή ραμφοφάλαινα (Ziphius cavirostris), που εκβράστηκε σε αβαθή νερά μπροστά από την παραλία του Αλίμου.

Η φάλαινα εξετάστηκε από τον κτηνίατρο του «Αρίωνα» Παντελή Σαρρή. Της έγινε και αιμοληψία για τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων παθολογικών αιτιών. Στο θηλαστικό χορηγήθηκε και υποστηρικτική θεραπευτική αγωγή.

Η διαδικασία περίθαλψης του θαλάσσιου κήτους βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Με κινητοποίηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έσπευσαν στο σημείο δύο εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων», που  δίνουν μάχη για να παράσχουν στο τραυματισμένο ζώο τις πρώτες βοήθειες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κτηνιατρικής του  Α.Π.Θ., Νατάσσας Κομνηνού.

Στο σημείο βρίσκεται ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, παρακολουθώντας από κοντά την προσπάθεια διάσωσης. Όπως δήλωσε, «ο ζιφιός ανήκει στα κητώδη που ζουν σε μεγάλα βάθη, άρα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτή τη στιγμή στα ρηχά υποφέρει. Δείχνει πολύ αδύναμο και με τη βοήθεια δυτών, διασωστών και γιατρών καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να το κρατήσουμε στη ζωή».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, η Lifeguard Hellas, η  All for Blue και η ΜOm.
Δημοσιεύτηκε ! 2022-01-28 13:17:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button
el Greek
X