Γυναίκα

Κυτταρίτιδα: Αντιμετωπίστε την πριν από το καλοκαίρι

Της Δανάης Αλαμάνου

Ένας μήνας πριν το καλοκαίρι και ενώ μας καταβάλουν οι τύψεις από την καθιστική ζωή σε συνδυασμό με τις λιχουδιές που τρώγαμε όλο τον χειμώνα (από σοκολάτες μέχρι πατατάκια), ξαφνικά αποφασίζουμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Μπορεί να μην ενέχει κινδύνους για την υγεία των γυναικών, αλλά σίγουρα επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας καθώς είναι ένα αισθητικό «πρόβλημα» το οποίο αντιμετωπίζει το 90% των γυναικών στις μέρες μας.

Όπως υπάρχουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα έτσι και σε αυτό μπορούμε  με μικρές συμβουλές να ελαττώσουμε την εμφάνισή της  μέχρι και να την εξαφανίσουμε εντελώς!

Αρχικά το σημαντικότερο από όλα είναι η ενυδάτωση του οργανισμού μας. Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα καθώς βοηθάει στην εξουδετέρωση των τοξινών από το σώμα. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να καταναλώσετε τόσο νερό, μπορείτε να τρώτε τρόφιμα τα οποία διαθέτουν μεγάλες ποσότητες νερού όπως τα μήλα και τα αγγούρια.

Πολύ σημαντική είναι η διατροφή. Στη πραγματικότητα είναι το α και το ω για να καταφέρετε να «πολεμήσετε» τη κυτταρίτιδα. Φρούτα και λαχανικά πρέπει να παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα σας.

Αρκετά βοηθητικά θεωρούνται το σέλινο, οι πιπεριές, τα ραπανάκια, ο ανανάς, το πράσινο μήλο και η παπάγια, που έχουν αποτοξινωτική δράση.

Όσον αφορά τα ζυμαρικά, προτιμήστε προϊόντα ολικής αλέσεως και στα γαλακτοκομικά… μόνο προϊόντα με χαμηλά λιπαρά!

Στην καλή κυκλοφορία του αίματος σημαντικό ρόλο παίζει και η άσκηση! Η γυμναστική μας βοηθάει να δυναμώσουμε τους μυς και να κάψουμε λίπος. Ποδήλατο, τρέξιμο, ασκήσεις cardio βοηθάνε τον οργανισμό μας όχι μόνο να παραμένουμε υγιείς, αλλά και να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα. Προσπαθήστε τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα για μισή με μία ώρα να εντάξετε στο πρόγραμμά σας λίγες αερόβιες ασκήσεις.

Τέλος, σημαντικό είναι να κόψουμε κάποιες «κακές» συνήθειες οι οποίες εκτός από το αισθητικό κομμάτι επηρεάζουν και την υγεία μας.

Αλκοόλ και τσιγάρο είναι 2 «φίλοι» της κυτταρίτιδας οι οποίοι βοηθάνε πολύ στην εμφάνισή της και δεν την αφήνουν να υποχωρήσει από το σώμα μας. Διαταράσσουν την κυκλοφορία του αίματος και γεμίζουν τον οργανισμό με τοξίνες!

Πολλές φορές εστιάζουμε στο αισθητικό κομμάτι και θέλουμε να αποβάλουμε οτιδήποτε δε μας αρέσει και κρίνουμε τον εαυτό μας πολύ αυστηρά για την εικόνα μας, ξεχνώντας ότι η υγεία μας είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Το σώμα μας είναι το σπίτι μας. Γι αυτό φρόντιζε το όσο πιο σωστά μπορείς! Πάρε το μαγιό σου και βγες στην παραλία με ή χωρίς κυτταρίτιδα.

Και αν θες να τη διώξεις…ξεκίνα από σήμερα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το eportal σας πηγαίνει παντού!

 
Δημοσιεύτηκε ! 2022-05-17 09:00:00

Back to top button
el Greek
X