Παράξενες ειδήσεις

Κλείνουν τον δρόμο στα αυτοκίνητα για να περνούν οι βάτραχοι

Ένας πολυσύχναστος δρόμος στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, έκλεισε για τις νύχτες του Απριλίου για να κρατήσει ασφαλείς από τα αυτοκίνητα χιλιάδες βατράχους και φρύνους που ταξιδεύουν στους χώρους αναπαραγωγής τους.

REUTERS/JANIS LAIZANS

Οι εθελοντές συνήθως βοηθούν στη μεταφορά βατράχων και φρύνων στους δρόμους την άνοιξη και λένε ότι έχουν σώσει 97.000 τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 2.000 πέρυσι στον δρόμο του Ταλίν.

Αλλά με την πανδημία του κορωνοϊού να καθιστά αδύνατη τη βοήθεια φέτος, το κλείσιμο του δρόμου είναι η μόνη σωτηρία για τα αμφίβια.

REUTERS/JANIS LAIZANS

«Οι βάτραχοι ήταν εδώ πριν από τον δρόμο», δήλωσε η Κρίστελ Σάαρμ, εθελοντής του Εθνικού Ταμείου της Εσθονίας. «Τώρα οι λίμνες όπου αναπαράγονται βρίσκονται στη μία πλευρά του δρόμου και η χειμερινή τους θέση είναι από την άλλη. Αναγκάζονται λοιπόν να τον διασχίσουν».

REUTERS/JANIS LAIZANS

Καθώς η ζεστή επιφάνεια του δρόμου κάνει τα αμφίβια νυσταγμένα και αργοκίνητα, έως και 300 μπορεί να κολλήσουν κάθε φορά και να είναι ευάλωτα στα αυτοκίνητα.

REUTERS/JANIS LAIZANS

Το Ταλίν σκέφτεται να κατασκευάσει μια σήραγγα κάτω από τον δρόμο για να τη διασχίζουν οι βάτραχοι και οι φρύνοι ή να παρέχουν μια λίμνη από την άλλη πλευρά, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής Χααμπέρτσι, Όλεγκ Σιλγάνοφ.

naftemporigr με πληροφορίες Reuters
Πηγή

Back to top button