Υγεία

Και την ίδια ημέρα αντιγριπικό εμβόλιο και εμβόλιο για Covid-19

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία – όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού» υπογραμμίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπενθυμίζοντας τις σχετικές οδηγίες τής με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός».

Αφορμή στάθηκε και η ανακοίνωση επιστημονικών «προσωπικών» απόψεων ιατρών σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο Covid-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει πως οι οδηγίες της επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις.

Όπως τονίζει, «η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορωνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του.

Η υλοποίηση ενός προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα».
Δημοσιεύτηκε ! 2021-11-11 12:49:00

Back to top button
el Greek
X