Συνταγές

Εύκολο λαχανόρυζο με ψητές πιπεριές στο φούρνο

Χιόνια, κρύο και χουχουλιάρικα φαγητά και λέγοντας για φαγητά, τύπου, comfort food το λαχανόρυζο είναι ‘μέσα”! Και ειδικά αυτό το εύκολο λαχανόρυζο με ψητές κόκκινες πιπεριές στο φούρνο!

Το αφράτο και λευκό λάχανο είναι για μένα από τα καλύτερα χειμωνιάτικα υλικά!

Με αυτό φτιάχνονται ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά οι λαχανοντολμάδες, η μοναδική πίτα με λάχανο και ακόμη πολλές συνταγές που θα δεις εδώ!

Τι ξεχωριστό έχει όμως αυτό το λαχανόρυζο;

Αρχικά μαγειρεύεται στο φούρνο και όπως θα δεις και στο βίντεο, παρακάτω, είναι αυτό που λέμε συνταγή one bowl!

Όπως είδες μέσα σε ένα μπολ όλα, φούρνο και μετά τρως το πιο νόστιμο, σπυρωτό λαχανόρυζο με ψητές κόκκινες πιπεριές , το οποίο μπορείς να φτιάξεις σε αρκετές παραλλαγές!

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Οι κόκκινες ψητές πιπεριές ΕΔΕΜ.. και το ζουμάκι τους, θα δώσουν στο λαχανόρυζο τέτοια “γλύκα” που στ΄αλήθεια θα γλείψεις και το πιάτο!

Το λαχανόρυζο στο φούρνο μπορεί να ψηθεί σε όποιο σκεύος για φούρνο έχεις όμως αν διαθέτεις πυρίμαχο σκεύος με καπάκι είναι ιδανικό!

Ψήσιμο σε δύο φάσεις.. μή το παραλείψεις! Πρώτα ψήνεις το λάχανο και τα λαχανικά ώστε να μαγειρευτούν σωστά και κατόπιν θα προσθέσεις ρύζι και τις ψητές πιπεριές.

Το λάχανο

Διάλεξε ένα αφράτο λάχανο, είναι σημαντικό το λάχανο να δείχνει φρέσκο και να μυρίζει φρεσκάδα!

Κόβεις το λάχανο ομοιόμορφα, το αλατίζεις και το πιέζεις με τα χέρια σου ώστε να “μαραθεί”, το αφήνεις στην άκρη και συνεχίζεις προετοιμάζοντας τα υπόλοιπα υλικά.

Έτσι το λάχανο σχεδόν “μαρινάρεται” στο αλάτι, αν θες μπορείς να το αφήσεις και για περισσότερη ώρα και δεν χρειάζεται να το σοτάρεις.

Tips για να το φτιάξεις ξανά και ξανά

Όπως είδες και στη βίντεο η συνταγή για εύκολο λαχανόρυζο στο φούρνο περιέχει ντομάτα, την οποία αν θες μπορείς να παραλείψεις και φτιάξεις το λαχανόρυζο λεμονάτο.

Απλά πρόσθεσε το χυμό από 1-2 λεμόνια, μπόλικο μαϊντανό ή σέλερι.

Επίσης μπορείς αντί για ντομάτα να προσθέσεις κόκκινο πιπέρι, να προσθέσεις σταφίδες ή ακόμη και άλλα λαχανικά.

Τέλος, το ρύζι είναι το προφανές αλλά ταιριάζουν τραχανάς, κριθαράκι ολικής άλεσης, ρεβύθια ή ό,τι άλλο σου αρέσει!

🤍
Εύα

Συνταγή για λαχανόρυζο στο φούρνο με ψητές κόκκινες πιπεριές

Κατηγορία Συνταγής: Υγιεινές συνταγές, Νηστίσιμες συνταγές, Συνταγές με λαχανικά, Συνταγές φούρνου, Comfort Food, Ελληνική Κουζίνα, Vegan συνταγές

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 70 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά

500 γρ. λάχανο
350 γρ. ψημένες κόκκινες πιπεριές ΕΔΕΜ
1 ξερό κρεμμύδι
3 καρότα
2 πράσα
2 κλωναράκια σέλερι
100 γρ. σάλτσα τομάτας
60 γρ. ρύζι καρολίνα
80ml ελαιόλαδο
600ml καυτό ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο, το αλατίζουμε και το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να “μαραθεί”.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Τρίβουμε στο ρεντέ τα καρότα, ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε τη
ντομάτα, το ζωμό, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, αλάτι και
πιπέρι.

Μεταφέρουμε το
μείγμα σε πυρίμαχο βαθύ σκεύος με καπάκι και ψήνουμε για 50’ στους  200ο C.

Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ ακόμη.

Σερβίρουμε το λαχανόρυζο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο


Πηγή

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button