Συνταγές

Εύκολη τούρτα σεράνο (σοκολάτα) | Funky Cook

Είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, και όπως είναι επόμενο τα γλυκά είναι αυτά που δίνουν ακόμη περισσότερη μαγεία στα Χριστούγεννα, και στο μυαλό μου φέτος ήρθαν όλα τα vintage γλυκά, ένα από αυτά η εύκολη τούρτα σεράνο, σοκολάτα που έφτιαχνε η μαμά μου!

Η μαμά μου με τα
γλυκά δεν το «είχε», αναζητούσε πάντα την ευκολία και οτιδήποτε θα της
εξασφάλιζε επιτυχία.

Η εύκολη τούρτα σεράνο, όπως την έλεγε.. και ας μην ήταν πραγματικά, ήταν μια αντιγραφή της πάστας σεράνο που μας αγόραζε ο μπαμπάς μου από το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο, τις Χάριτες.

Στο μόνο που έμοιαζαν ήταν τα «κερασάκια» αλλά και το χρώμα, ήταν πεντανόστιμη αλλά δεν έπαυε να είναι μια απλή τούρτα σοκολάτας, τα «μυστικά» της ήταν το Garni με γεύση κακάο.

Ούτε κουβερτούρα,
ούτε ιταλική μαρέγκα ούτε τίποτα αλλά πάντα την απολαμβάναμε με μεγάλη λαχτάρα
και ήταν το «επίσημο» κέρασμα στην ονομαστική γιορτή της αδερφής μου.

Φέτος που δεν θα
είμαι μαζί τους και θα μου λείψουν τόσο πολύ αποφάσισα, να βάλω στο
χριστουγεννιάτικο τραπέζι ό,τι και όσα μου θυμίζουν εκείνες τις ατελείωτες
οικογενειακές γιορτές, τις vintage γεύσεις που αγαπώ.

Γι΄αυτό και έκανα
την εύκολη σεράνο της μαμάς μου μια «πραγματική» σεράνο κρατώντας όμως την
ευκολία και όσα της δίνουν εκείνη τη χαρακτηριστική γεύση.

Πάστα σεράνο, ιστορία
Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Άσε τα ασπράδια μερικές ώρες εκτός ψυγείου ώστε να μην είναι κρύα.

Η ιταλική μαρέγκα (κιγιέ) είναι η απλή, και αν έχεις θερμόμετρο δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Μόλις φτάσει το σιρόπι στους 115ο C αποσύρεις. Τί κάνεις αν δεν έχεις;

Καταρχήν, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα αντικολλητικό τηγάνι, βράζεις σε μέτρια φωτιά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το σιρόπι να πάρει καραμελένιο χρώμα ενώ πάντα ανακατεύεις με σπάτουλα σιλικόνης.

Η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει εντελώς και το σιρόπι να έχει υποκίτρινο χρώμα.

Όταν την προσθέσεις στην μαρέγκα, αυτό πρέπει να γίνει σε ροή και από ψηλά.

Μη το σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις light γάλα ή κρέμα γάλακτος.

Πήρα τις Βάσεις για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ και το Garni ΓΙΩΤΗΣ όπως έκανε και αυτή, έφτιαξα όμως την κρέμα γέμισης με ιταλική μαρέγκα και Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ενώ για το σιρόπι χρησιμοποίησα το Σιρόπι σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Εννοείται πως τα «ψεύτικα» κερασάκια δεν μπορούσαν να λείψουν!

Κάθισα και
«χάζεψα» λίγο την τούρτα σεράνο πριν την κόψω.. έφερα στο μυαλό μου τη χαρά,
την αγάπη και τη ζεστασιά των παιδικών μου Χριστουγέννων, λίγα πράγματα στη ζωή
είναι τόσο όμορφα όσο να μοιράζεσαι τις γιορτές με τους αγαπημένους σου.

Καλές γιορτές φίλοι μου, ευτυχείτε!

🤍
Εύα

Συνταγές για εύκολη τούρτα

Συνταγή για εύκολη τούρτα σεράνο

Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές με σοκολάτα, Χριστουγεννιάτικες συνταγές, Εύκολα γλυκά, Γλυκά ψυγείου

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Υλικά

Για την βάση

1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

Για το σιρόπι σοκολάτας

200 γρ. Σιρόπι σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
50ml ζεστό νερό
30ml κονιάκ

Για τη γέμιση

4 ασπράδια
180 γρ. ζάχαρη
50ml νερό
250 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 στικ φυσική βανίλια
40ml κονιάκ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη

1 φάκελος Garni με γεύση κακάο ΓΙΩΤΗΣ
200ml γάλα

Εκτέλεση

Για την επικάλυψη

Ετοιμάζουμε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.

Για την κρέμα γέμισης

Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και όταν αρχίζουν να αφρατεύουν προσθέτουμε 30 γρ. από τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και σφικτή μαρέγκα.

Ταυτόχρονα, σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα 150 γρ. από τη ζάχαρη με το νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά φτιάχνοντας ένα σιρόπι, το οποίο δεν θέλουμε να πάρει το χρώμα της καραμέλας παρά μόνο να «δέσει» και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε σε ροή το καυτό σιρόπι (115ο C) χτυπώντας τη μαρέγκα όταν ενσωματωθεί πλήρως σταματάμε το χτύπημα.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε στη μαρέγκα την κουβερτούρα, την σαντιγί και το κονιάκ.

Η συναρμολόγηση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τοποθετούμε τη μια Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ σε μια πιατέλα.

Ραντίζουμε με το
σιρόπι και απλώνουμε την κρέμα γέμισης, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις
υπόλοιπες βάσεις.

Απλώνουμε το Garni ΓΙΩΤΗΣ αλείφοντας όλη την τούρτα, αν θέλουμε τη διακοσμούμε με το κορνέ και βάζουμε κερασάκια, τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.

Συνταγές με κουβερτούρα
Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Αν δεν έχουμε φυσική βανίλια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκχύλισμα ή βανιλλίνη
–Εδώ μπορείς να δεις περισσότερες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Frosting με σοκολάτα για τούρτα
Συνταγή για ιταλική μαρέγκα με σοκολάτα
Εύλες συνταγές με σοκολάτα
Chocolate recipes
Εύκολες συνταγές για τούρτα
Συνταγή για τούρτα σοκολάτα
Τούρτα σοκολάτα συνταγή
Chocolate cake recipes
Γλυκά με σοκολάτα συνταγή
Εύκολη σεράνο τούρτα
Συνταγή για τούρτα σεράνο

Advertisement


Πηγή

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button