Γυναίκα

Δημήτρης Παπανικολάου: Εξηγεί στην κάμερα πώς βιώνει το σύνδρομο ΆσπεργκερΣάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, 12:35

 

Μια όμορφη ιστορία ευαισθητοποίησης έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες και έχει ως πρωταγωνιστές ορισμένους από τους μεγαλύτερους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος ομολόγησε ότι έχει διαγνωσθεί στο φάσμα του αυτισμού με στοιχεία του Συνδρόμου Άσπεργκερ. Χρειάστηκε χρόνο για να επεξεργαστεί την πληροφορία και ν’ αποδεχθεί την αλήθεια.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του που του έχει σταθεί βράχος όλα αυτά τα χρόνια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου για το πώς βιώνει το σύνδρομο Άσπεργκερ ενώ τον λόγο πήρε και η σύζυγός του, Έλια Παπαηλίου  αποκαλύπτοντας από την πλευρά της πτυχές του χαρακτήρα του πρώην μπασκετμπολίστα που δεν γνωρίζουν οι πολλοί.

«Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας και όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα. Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο, γιατί δεν μπορώ να χαλαρώσω και θέλω να το δουλέψω. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, θέλω να σκέφτομαι» εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Από την πλευρά της, η Έλια Παπαηλίου είπε πως «τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου κάποιες φορές γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση, λέγοντάς μου ότι ο σύζυγός μου ότι μπορεί να είναι στο φάσμα. Δεν φοβήθηκα γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια» και συμπλήρωσε ότι «Στην καθημερινότητά του ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του, τον κουράζει αν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός».

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το eportal σας πηγαίνει παντού!

Δημοσιεύτηκε ! 2021-09-18 12:35:00

Back to top button
el Greek
X