Υγεία

Έως και 70% μικρότερος ο κίνδυνος νοσηλείας

Η Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα και μεταδίδεται και μεταξύ των εμβολιασμένων. Αυτά είναι τα δύο στοιχεία που έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές παγκοσμίως και επαναφέρουν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, ακόμη και σκληρά lockdown. Ωστόσο οι έρευνες που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία 24ωρα αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας.

Νέα μεγάλη έρευνα πραγματαοποιήθηκε με δεδομένα από τη Νότια Αφρική, τη Δανία, την Αγγλία και τη Σκωτία και παρουσιάστηκε από τον βρετανικό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Υγείας όσοι κολλήσουν τη μετάλλαξη Όμικρον έχουν 50% έως 70% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομεία σε σχέση με όσους μολύνονται με άλλα στελέχη του νέου κορωνοϊού. 

Ο βρετανικός οργανισμός χαρακτήρισε τα ευρήματα «ενθαρρυντικά» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το νέο στέλεχος μπορεί και πάλι, εάν δεν αντιμετωπιστεί με προσοχή, να οδηγήσει σε ένα κύμα νοσηλειών. Το υπουργείο Υγείας σχολίασε ότι είναι «πολύ νωρίς» να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. 

Η έρευνα έδειξε παράλληλα ότι η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια έναντι της μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον αρχίζει να εξασθενεί ύστερα από 10 εβδομάδες. Ωστόσο η προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης παραμένει ισχυρή.

eportal.gr 
Δημοσιεύτηκε ! 2021-12-24 07:43:00

Back to top button
el Greek
X