Επιστήμη

Ένθετο Υγεία: Νέο χάπι για την απεξάρτηση από τη νικοτίνη

Οκτώ στους δέκα καπνιστές θέλουν να σβήσουν, για πάντα, το τσιγάρο, με τους μισούς από αυτούς να έχουν, ήδη, προσπαθήσει, χωρίς ιατρική βοήθεια. Τα Ιατρεία Διακοπής του Καπνίσματος, τα οποία λειτουργούν σε πολλά δημόσια νοσοκομεία παρέχουν την απαραίτητη στήριξη για την επίτευξη αυτού του στόχου και έχουν εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας, από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:Πρωτοποριακές θεραπείες για νευρολογικά νοσήματα και στην Ελλάδα. 

Πρωτοποριακές θεραπείες για δύσκολα νευρολογικά νοσήματα πήραν έγκριση μέσα στο 2024 και κυκλοφορούν πλέον και στη χώρα μας. Πρόκειται για φάρμακα για την εγκεφαλική αιμορραγία, τη σπαστικότητα στη σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και τη μυασθένεια Gravis, ένα σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα που πλήττει κυρίως γυναίκες. Όλες οι θεραπείες παρουσιάστηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας που έγινε στη Ρόδο. 

Αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα: Καινοτόμα φάρμακα

Η αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα είναι ένα χρόνιο, αυτοάνοσο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα, το οποίο αναπτύσσεται με αργό ρυθμό, σε διάστημα μηνών ή ετών. Ο πόνος και η δυσκαμψία στη βάση της πλάτης ή στη μέση και τα ισχία, είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του νοσήματος, η διάγνωση του οποίου καθυστερεί ακόμα και 7 έως 10 χρόνια. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το  στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-24 10:43:36

Back to top button